Spring en mil
Vinn en bil

Torsdag den 30 maj kl. 18.00 i Östersund

Spring en mil  – Vinn en bil
Torsdag den 30 maj, klockan 18.00

Spring en mil vinn en bil är motionstävlingen där du kan promenera, jogga eller springa, valet är ditt. Nytt för i år är att man kan registrera ett lag om tre personer för att tävla! För att kunna delta i tävlingen ska du ha fyllt 12 år. Prisutdelning efter avslutad tävling med fina priser och utlottning av en ny bil från scenen i Badhusparken.

• Gå 5 km eller spring 10 km, herr- och damklass
• Startavgift 350 kronor
• Anmälan senast kl. 17.00 på tävlingsdagen
• Start kl. 18.00 för gångklass
• Start kl. 18.10 för löpklass
• Start vid Bilbolaget på Fagerbacken 53 i Östersund, målgång i Badhusparken
• Uppvärmning före start

Och såklart är ni nyfikna på vilken bil som har blivit vald till årets pris!? Det är vi också. Se till att ni följer oss på Facebook eller Instagram för att inte missa när den publiceras!

Fina utlottningspriser bland alla deltagare!

 

 

Anmäl dig och du får:

50% rabatt på en valfri biltvätt

Ett värdebevis delas ut i samband med nummerlappsutdelningen

Tävlingsinformation

Individuell anmälan, startavgift/betalning
Startavgiften är 350 kronor per deltagare som går 5 km eller springer 10 km och betalas vid anmälan. Anmälan stänger på kl. 17.00 på tävlingsdagen. Lägsta ålder för deltagande är 12 år.

Laganmälan (tre pers), startavgift/betalning
Startavgiften är 350 kronor per deltagare som går 5 km eller springer 10 km och betalas vid anmälan. Anmälan stänger på kl. 17.00 på tävlingsdagen. Lägsta ålder för deltagande är 12 år. Speciella lagpriser delas ut för denna kategori. Självklart tävlar man även som individ för övriga utlottningar.

Banan
Banan går på asfalterat underlag på cykelvägar och gator. Del av banan går på grus och gräs, är lättsprungen till sin karaktär och har inga tunga motlut. Banfunktionärer och märkning ser till att alla deltagare hittar och tar sig i mål.

Nummerlapp
Nummerlapp med tidtagningschip hämtas ut på Bilbolaget (Bilhallen, plan två med ingång från Fagerbacken, Ford/Renault) från kl. 15:00 fram till kl. 17:45 på tävlingsdagen. Behåll din nummerlapp tills prisutdelningen är över då detta är din lott.

Priser
Penningpriser till de tre första i löpklass 10 km, dam resp. herr.
1:a 5 000:-
2:a 3 500:-
3:a 2 000:-

Utlottning
Prisutdelning och utlottning vid målet Badhusparkens scen ca kl. 19.30. Utlottning av en fabriksny bil bland samtliga deltagare. Tävlande måste vara kvar på plats vid prisutdelningen för att kunna delta i utlottningen.

Vätskekontroll
Vätskekontroll med vatten och sportdryck finns utmed banan.

Överdragskläder
Överdragskläder stoppas i utdelade plastpåsar där man själv skriver sitt startnummer med tuschpennor och lämnar på anvisad plats i anslutning till omklädningsutrymmet på övre plan i bilhallen senast kl. 18.00, oavsett löp- eller gåklass. Kläderna transporteras till målområdet och placeras i tydlig nummerordning på gräsytan till höger om Badhusparkens scen. Arrangören ansvarar inte för värdesaker i påsar/väskor.

Målområdet
Efter målgång finns vätska och bananer till deltagarna.

Resultat
Länk kommer närmare tävlingen.

Servering
I Badhusparken finns ÖSK Ungdom som erbjuder möjlighet att köpa hamburgare, dryck m.m.

Toaletter
Offentliga toaletter finns vid järnvägsövergången i Badhusparken och vid Sjötorget.

Hundar och barnvagnar
För att visa hänsyn till hundrädda har tävlingsledningen beslutat att hundar inte är välkomna att springa med i loppet. De tävlande som planerat springa med barnvagn ska starta sist i startledet p.g.a. risken för olyckor. Tävlande som går med barnvagn bör ha god uppsikt bakåt för de springande som passerar i hög fart.

Parkering
Parkering finns att tillgå inom Bilbolagets område kring Tankastationen och inom inhägnat område intill Tvättaanläggningen på Montörvägen, liksom på andra sidan Fagerbacken mittemot Bilbolaget.

Transport
Transport med minibussar tillbaka till Bilbolaget sker efter avslutad prisutdelning. Påstigning vid parkeringsfickan intill Västra Station på Strandgatan.

Fotografering
Genom ditt deltagande kan du komma att medverka i bilder och filmer som fotas av antingen arrangören eller dess partners i samband med arrangemanget vilka kan komma att publiceras på hemsida eller i annat marknadsföringssyfte.

Frågor
Vid frågor och ytterligare information om tävlingen, vänligen maila ostersundssk@gmail.com eller besök sekretariatet på Bilbolaget från kl. 15.00 på tävlingsdagen.

5 km bana:

10 km bana:

Arrangör